BusinessCompleet: Ook een ondernemer heeft recht op vakantie. Al is dat niet altijd eenvoudig, zeker voor zzp’ers niet. Dus hoe kunt u er voor zorgen dat u rustig op vakantie kunt gaan, en dat uw bedrijf toch niet stil komt te liggen? Telefoonservices kunnen uitkomst bieden.

Bereikbaarheid tijdens de vakantie kan voor Bereikbaarheid zorgen bij een ondernemer. Dat kan zijn omdat hij niet bereikbaar wil zijn, omdat hij anders niet kan genieten van zijn welverdiende vakantie. Dus zorgt een ondernemer ervoor dat zijn personeel zijn werk goed kan overnemen, en dat dingen die wel even kunnen wachten ook blijven liggen tot na de vakantie. En ander belangrijk punt is weten aan wie u moet betalen en vooral: wie aan u moet betalen. Verstuur dus ruim voor uw vakantie uw facturen.

Eenmanszaken slecht bereikbaar

De bereikbaarheid van eenmanszaken is in de regel niet heel goed. Laat staan in de vakantieperiode. Dat bleek ook uit een onderzoek door BTC Solutions onder ongeveer duizend eenmanszaken in Nederland (24 augustus 2009). Volgens het onderzoek is 55 procent van de bedrijven helemaal niet bereikbaar voor potentiële klanten. Daarbij komt ook nog eens dat eenmanszaken niet melden dat ze op vakantie zijn.

Wat is dringend

Voor ondernemers met personeel is het verstandig om afspraken te maken over uw bereikbaarheid. Zo moet u afspraken maken over wat spoedgevallen zijn en hoe uw werknemers daarover contact met u op kunnen nemen. En dat u van te voren heel goed afspreekt dat u bijvoorbeeld een telefoontje of sms krijgt als het echt noodzakelijk is, en een mail bij iets minder dringende zaken. U kunt ook een apart e-mailadres aanmaken voor dringende zaken, zodat u de rest van uw correspondentie niet ziet. En als u tijdens uw vakantie echt niet bereikbaar wilt zijn, zorg dan dat het duidelijk is wie van uw medewerkers de spoedgevallen behandelt. En zet uw zakelijke telefoon uit.

Out of office reply

Voor zzp’ers ligt het misschien allemaal nog ingewikkelder: die runnen de tent immers alleen en kunnen werkzaamheden niet zomaar overdragen. Dus is het raadzaam om uw netwerk op de hoogte van uw afwezigheid te stellen. Stuur bijvoorbeeld uw klanten een mail voordat u weggaat met informatie over wanneer u weer te bereiken bent. Dat kan al heel eenvoudig met een out of office reply. Bijna elk email programma biedt hiervoor standaard faciliteiten. Ook in een voicemailboodschap kunt u laten weten dat u afwezig bent en wat te doen in dringende gevallen.

Telefoonservice een uitkomst?

Vergist u zich dus niet: bereikbaarheid tijdens vakantie kan voor extra werkstress zorgen. Aan de ene kant komen mensen door gsm’s, e-mail en laptops steeds moeilijker los van hun werk. En aan de andere kant is een eenmanszaak vaak slecht bereikbaar. Dus kan een telefoonservice uitkomst bieden. En er zijn heel wat aanbieders die u uw werk uit handen willen nemen.

Geen abonnementskosten of opzegtermijn

Zo is er bijvoorbeeld PAsCall Telefoonservice. U kunt als ondernemer bijvoorbeeld PAsCall Telefoonservice twee weken vrijblijvend en gratis uitproberen. Daar zijn geen abonnementskosten of opstartkosten aan verbonden. Daarnaast heeft u geen opzegtermijn. In een oogopslag kunt u ook zien wat voor tarieven dit bedrijf hanteert. Zo kost een gesprek € 2,45 als u 0 t/m 25 gesprekken door PAsCall laat beantwoorden. En als u meer dan 800 gesprekken wilt laten beantwoorden kost dat € 1,20 per gesprek. Wanneer u de telefoon laat doorschakelen, nemen de telefonistes op met uw eigen bedrijfsnaam, nemen een bericht aan of schakelen door, afhankelijk van uw wensen.

Gratis test doen

Ook bij Your Connection hoeft u geen abonnement af te sluiten en heeft u geen opzegtermijn. Het bedrijf beweert dat men voor de telefoonservice, maar ook voor bijvoorbeeld helpdesk activiteiten, orderaanname en agendabeheer vooraf duidelijke afspraken met u maakt. Ook bij Your Connection nemen telefonistes de telefoon aan met uw bedrijfsnaam. Vervolgens sturen ze gespreksnotities per e-mail en/of sms naar u door, of verbinden (als u dat wil) het gesprek direct door. En, u kunt een gratis test doen. Daarnaast zegt Your Connection dat het zich richt op het mkb en speciaal ook op starters.

Strippenkaart voor de vakantieperiode

Het derde en laatste voorbeeld is Antwoordservice B.g.g. Bij dit bedrijf kunt u bijvoorbeeld voor een vakantieperiode korter dan een maand een strippenkaart krijgen, variërend van 1 dag, 5 dagen (1 werkweek) tot 20 dagen. Gedurende uw vakantie kan B.g.g. de telefoon beantwoorden maar ook de follow-up kan door B.g.g. verzorgd worden zoals uw agenda beheren, en afspraken maken voor de periode na uw vakantie.

Prettige vakantie!

Bron: BusinessCompleet.nl