Wie laat er nog een voicemail bij een ander achter? Wanneer je iemand dringend wilt spreken, wend je je tenslotte tot e-mail of Whatsapp. En als er geen 3G- of 4G-verbinding is, bestaat SMS nog. Maar zodra je doorgeschakeld wordt naar iemands voicemail is de kans tegenwoordig groot dat je voortijdig ophangt.

Voicemail

Het hoofdkantoor van Coca Cola in Atlanta is een van de eerste grote bedrijven die de voicemaildienst op het bedrijfsnetwerk uitschakelen. De voicemail is net zo overbodig als een vaste huistelefoon, concludeerde het management. Het personeel, dat de dienst voornamelijk binnen het bedrijf gebruikte, wordt zo gedwongen om op andere beschikbare manieren te communiceren. Bovendien is het aantal voicemailberichten die klanten en relaties achterlaten, te verwaarlozen.

De frisdrankgigant heeft een tegenvallend laatste kwartaal gehad en probeert met het afschaffen van deze dienst tot 100.000 dollar per jaar te besparen.

Het bedrijf heeft gelijk. Voicemail heeft geen nut meer nu we snellere communicatiemiddelen tot onze beschikking hebben. Het is dus een kwestie van maanden tot deze dienst in het museum voor communicatie belandt.