Het idee dat werknemers prima vanuit huis of elders kunnen werken, is al aardig ingeburgerd bij ondernemers. Bijna 85 procent denkt dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken efficiënter is dan van 9 tot 5 op kantoor zitten. Dat blijkt uit de Mobiel werken scan ‘Overal ondernemen’ van KPN en MKB Servicedesk.

Inmiddels hebben bijna 300 ondernemers de Mobiel werken scan ‘Overal ondernemen’ gedaan. Met de scan willen KPN en MKB Servicedesk ondernemers wijzen op hun mogelijkheden om (meer) mobiel te gaan werken.

De meeste ondernemers zijn dus voorstander van tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Ook een ruime meerderheid van 58 procent van de werkgevers is ervan overtuigd dat de productiviteit van zijn werknemers hetzelfde is als hij ze niet dagelijks ziet, blijkt uit de scan.

De eerste resultaten van de scan werden gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer in Den Haag bij de kick off van de campagne Overal Ondernemen van MKB-Nederland en KPN.

Vergaderen

Alleen vergaderen is nog een punt waarbij werkgevers graag zien dat medewerkers aanwezig zijn. 48,1 procent vindt het belangrijk dat een medewerker lijfelijk aanwezig is en niet inbelt, ondanks de moderne mogelijkheden van videoconferencing.
Het werken in de cloud is nog niet helemaal vertrouwd. 43,4 procent van de ondernemers zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van bedrijfsgegevens als medewerkers op afstand werken. Een minderheid van 41 procent zegt de juiste ICT-oplossingen te hebben om altijd en overal te kunnen werken.

Overal ondernemen

Onder de noemer Overal Ondernemen gaan KPN en MKB-Nederland samenwerken om ondernemers te wijzen op de kansen die nieuwe vormen van ICT mogelijk maken. Het zogenoemde kennispartnership is donderdag 13 juni 2013 beklonken tijdens De Week van de Ondernemer in het World Forum in Den Haag.