15 april 2014 PAsCall Telefoonservice

Secretaressedag – 17 April

De Nationale Secretaressedag is de dag waarop ‘de bazen van Nederland’ hun waardering uitspreken voor hun secretaresse. Secretaressedag is bedacht in de VS en vanaf 1989 ook in Nederland geïntroduceerd door het Secretaresse Magazine (dat tegenwoordig Management Support Magazine heet).

Met de dag wordt niet alleen de waardering uitgesproken voor de individuele secretaresse en haar waarde voor de organisatie, maar tracht men ook het imago van de secretaresse verder op te krikken. En over imago gesproken: in de VS heet ‘Secretary’s Day’ (daar de woensdag van de laatste volle week in april) inmiddels ‘Administrative Professionals’ Day’.

Secretaressedag & Sectretaresse van het jaar

Secretaressedag valt op de 3e donderdag van april. In Nederland wordt rondom Secretaressedag de ‘Secretaresse van het Jaar’ verkiezing georganiseerd. Meer daarover leest u op www.secretaressevanhetjaar.nl. Het aanmelden van uw eigen secretaresse voor die competitie is natuurlijk de allergrootste blijk van waardering. Ook buiten Nederland wordt Secretaressedag inmiddels breed gevierd. Zo vieren België en de Scandinavische landen deze dag ook. Vindt u een dag niet genoeg om uw waardering uit te spreken: sinds 2009 is er ook een secretaresseweek (een initiatief van pa.nl). Het is de week waarin Secretaressedag valt.

“Typt u secretaresse met tien vingers blind? Dan kan ze bij het woord ‘secretaressedag’ de rechter hand op de rug houden. Secretaressedag is namelijk (samen met aardgasreserves) het langste woord in het Nederlands dat alleen met de linkerhand getypt kan worden”

Cadeaus

Welke cadeaus worden het hoogst gewaardeerd door uw secretaresse? Ruim 1000 secretaresses vulden de enquête in. Wat blijkt:
98%          van de secretaresses waardeert het krijgen van een attentie op deze dag enorm
78%          van de secretaresses ontvangt bloemen
82%          van hen had liever een origineler cadeau ontvangen
45%          ontvangt het liefst een product voor persoonlijke verzorging
44%          ontving vorig jaar een cadeau van naar schatting minder dan €40
56%          ontving vorig jaar een cadeau van naar schatting meer dan €40
12%          van de secretaresses heeft het cadeau uiteindelijk zelf moeten bestellen

Bron: Nationale Secretaressedag

Tagged: , , , , , ,

PAsCall Telefoonservice PAsCall is altijd aanwezig, altijd met een lach, altijd goed gehumeurd, altijd professioneel, altijd volgens uw wensen en altijd op tijd. Met PAsCall Telefoonservice mist nooit meer een belangrijk telefoontje en u geeft altijd een goede indruk, ook als u er niet bent.