8 mei 2012 PAsCall Telefoonservice

Huisartsen slecht bereikbaar

Bijna een derde van Nederlands vindt dat huisartsen slecht bereikbaar zijn.

Dat stellen onderzoekers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel in Huisarts & Wetenschap, het maandblad van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Patiënten willen graag snel te woord worden gestaan als ze de huisartsenpraktijk bellen. Ze willen binnen een minuut iemand aan de lijn.

Huisartsen slecht bereikbaar

Zestig procent krijgt bij de eerste belpoging contact. Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat dit percentage omhoog gaat, zodat zorgvragen tijdig en op de juiste plek worden afgehandeld.

Van de mensen die niet meteen iemand aan de lijn krijgen probeert het merendeel het later nog eens, negen procent belt dan de spoedlijn, vier procent belt het alarmnummer 112 en nog eens vier procent wacht tot de huisartsenpost open is.

Lees verder op: nu.nl

Tagged: , , ,

PAsCall Telefoonservice PAsCall is altijd aanwezig, altijd met een lach, altijd goed gehumeurd, altijd professioneel, altijd volgens uw wensen en altijd op tijd. Met PAsCall Telefoonservice mist nooit meer een belangrijk telefoontje en u geeft altijd een goede indruk, ook als u er niet bent.