11 maart 2016 PAsCall Telefoonservice

Minder dan de helft van Nederlanders beluistert voicemail

NU.NL: Slechts 47 procent van alle Nederlanders zegt haar of zijn voicemail te beluisteren wanneer er een bericht ingesproken is. Hoewel de dienst door minder dan de helft van de Nederlanders actief wordt gebruikt, is de dienst slechts door één op de vijf Nederlanders uitgezet, blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

“De voicemail blijkt bij veel Nederlanders een ‘slapende dienst’ te zijn waar niet echt naar omgekeken wordt”, aldus de marktonderzoeker.

Vooral ouderen nemen de moeite om hun voicemail uit te schakelen. 30 procent van de 65-plussers heeft de dienst uitgezet, tegenover 10 procent van de Nederlanders tussen de 20 en 29 jaar oud.

Desondanks stelt slechts 30 procent van de jongeren ingesproken voicemailberichten te beluisteren, veel minder dan het gemiddelde van 47 procent. Ouderen tussen de 50 en 64 jaar zitten juist boven dat gemiddelde; 55 procent van hen luistert naar hun voicemailberichten.

Voicemail inspreken

Een groot deel van de Nederlanders spreekt ook geen voicemailberichten in. 69 procent van alle Nederlanders hangt direct op wanneer hij of zij de voicemail te horen krijgt. In slechts 25 procent van de gevallen wordt de welkomstboodschap beluisterd en een bericht ingesproken.

Tagged: ,

PAsCall Telefoonservice PAsCall is altijd aanwezig, altijd met een lach, altijd goed gehumeurd, altijd professioneel, altijd volgens uw wensen en altijd op tijd. Met PAsCall Telefoonservice mist nooit meer een belangrijk telefoontje en u geeft altijd een goede indruk, ook als u er niet bent.