Manpower organiseren op donderdag 18 april 2013 (Secretaressedag) de 27ste editie van de jaarlijkse ‘Verkiezing Secretaresse van het Jaar’. De hele maand maart kunnen directeuren, managers, collega’s, vrienden en familieleden hun secretaresse voor deze titel hier nomineren.

De vakjury selecteert vervolgens drie finalisten. Tijdens de periode tot 18 april waarin er online gestemd kan worden, gaan de drie finalisten zelf campagne voeren om het secretaressevak zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. De persoon die daar het best in slaagt, de meeste online stemmen heeft gekregen en zichzelf het best presenteert op de verkiezingsdag, wordt door de jury geacht de ambassadeursrol het best te kunnen vervullen.

De Gelukkige Secretaresse

De Gelukkige Secretaresse is een professional die trots is op haar vak. Die zich nog dagelijks op persoonlijk en professioneel vlak ontwikkelt. Die het leuk vindt om bij te blijven en om te netwerken met collega’s die net zo gedreven zijn als zij. Die waarde toevoegt en bijdraagt aan het resultaat van haar organisatie.

De jury

De finalisten worden gejureerd door vijf professionals uit het vak. Zij beoordelen de secretaresses op hun vakinhoudelijke kwaliteiten, proactiviteit, visie op het vak en daarmee het enthousiasme voor het ambassadeurschap. De juryleden zijn:
–  Lydia van den Bogaard, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen
– Joyce Steenveld, directeur Schoevers
– Jacqueline van de Looy, Secretaresse van het Jaar 2012
– Jane Booij, PA van het Jaar 2009
– Stephanie Hoogenraad, Vertical Leader Experis.